Monday, October 31, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/31

1. What European head of state last week told UK prime minister David Cameron that he was "sick of you criticizing us and telling us what to do"?

ANSWER: Nicolas Sarkozy


2. What wealthy Southeast Asian family has a majority stake in Wilmar International, the world’s largest publicly-listed palm oil company?

ANSWER: Kuok Family


3. How many Tweets per second were sent when Beyonce revealed her “baby bump” on August 28?

Answer: 8,868

Monday, October 24, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/24

1. Concerns have recently come to a head about the effectiveness of UK consumer product regulation, following a series of fires determined to have been caused by what kind of appliances?

ANSWER: Freezers


2. The Royal Bank of Scotland expects Asian stocks to fall by how much over the next three months?

ANSWER: 15-20%


3. How many Tweets per second were sent when Beyonce revealed her “baby bump” on August 28?

ANSWER: 8,868

Thursday, October 20, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/21

1. The Marco Polo Pure China Fund is down by how much year-to-date?

ANSWER: 25%


2. What did the unofficial U.S. “misery index” do for September?

ANSWER: Rose to 13.0, highest since 1983


3. Miner Anglo American said on Thursday that its third-quarter copper production dropped by 9 percent. Where is Anglo American's flagship Los Bronces copper mine?

Answer: Chile

Wednesday, October 19, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/20

1. Which of Rupert Murdoch's four children once ran a television production company called Shine that was acquired by Murdoch's News Corp. in April?

ANSWER: Elisabeth


2. According to CNBC.com’s table of earnings surprises, how did Abbott Laboratories’ most recently reported earnings per share number compare to the consensus estimate?

ANSWER: EPS was one cent above the estimate


3. Which publicly listed company has the world's largest workforce?

Answer: Wal-Mart

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/19

1. China's economy is expected to grow at what rate in 2012, according to the China Market Research Group?

ANSWER: 8.5%


2. Which college dropout went on to create on of the largest social networking websites with an estimated worth of $100 billion?

ANSWER: Mark Zuckerberg


3. According to a CNBC.com analysis, compensation for financial sector CEOs is what percentage of the companies’ earnings before taxes?

Answer: 0.21%

Monday, October 17, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/18

1. How did real estate agent Bret Parsons characterize the decor of actor Nicolas Cage's foreclosed mansion in Bel Air, California?

ANSWER: "Frat house bordello"


2. What word did analyst Anthony DiClemente use on CNBC to describe Google's cash hoard?

ANSWER: "Astonishing"


3. The Ernst & Young ITEM Club, which bases its quarterly growth report on finance ministry models, cut its forecast for the UK gross domestic product increase. What is the ITEM Club's new prediction for UK growth for this year?

Answer: 0.9% growth

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/17

1. The seventh most emptiest US City is:

ANSWER: Dayton, OH


2. The domestic gross of the remake of Conan The Barbarian was:

ANSWER: 21.3 million


3. Property prices in Beijing fell by how much in August, according to Daiwa Capital Markets.

ANSWER: 2.3%

Thursday, October 13, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus Bucks Answers 10/14

1. In the third quarter of this year there were 284 Initial Public Offerings. The Asia Pacific region accounted for what percentage of these IPOs according to Ernst & Young?

ANSWER: 57%


2. The UK trade deficit for August, which analysts expected to swell to 8.8 billion pounds, ended up contracting instead. What did it fall to?

ANSWER: 7.768 billion pounds


3. For what company is Anna Anisimova the “daughter heir-apparent?

Answer: Coalco International

Wednesday, October 12, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus Bucks Answers 10/13.

1. In CNBC.com’s Scenes from the ‘Occupy’ Protests slideshow, what is written immediately below the “We Occupy Boston” sign?

ANSWER: “End Corporate Greed”


2. The number of unemployed in Britain jumped on Wednesday. When did the jobless rate, now at 8.1 percent, last high such highs?

ANSWER: October 1996


3. Which country in Asia Pacific is expected to cut interest rates when its central bank meets next, according to AMP Capital Investors.

ANSWER: Australia

CNBC BONUS BUCKS TRIVIA ANSWERS

Bonus Bucks Trivia Answers:

1. According to NFLShop.com, what was the third best-selling NFL jersey between April 1 and September 30, 2011?

ANSWER: Michael Vick, Philadelphia Eagles


2. How much did Huijin - a unit of China's sovereign wealth fund - spend on buying shares of the 'Big Four' Chinese banks, according to an analyst at Mizuho Securities Asia.

ANSWER: $31 Million


3. The Bank of England has said it will buy UK government bonds or gilts again. But which assets will the Bank of England not buy?

ANSWER: Corporate Bonds

Monday, October 10, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus Bucks Answers 10/11.

1. Which are the world's top three most polluted countries?

ANSWER: Mongolia, Boatswana, Pakistan


2. What is Aviva's exposure to Spanish government debt?

ANSWER: 300 million pounds


3. Siemens' Peter Solmssen tells CNBC his company has _______ job openings in America that his company is having trouble filling.

ANSWER: 3000

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus Bucks Trivia Answers for 10/10:

1. Which economist believes the United States is now in a "modern-day depression?"

C. David Rosenberg at Gluskin Sheff


2. Household spending accounts for what portion of the UK economy?

C. Two-thirds


3. Which tech executive or entrepreneur said Steve Jobs had spent time offering him advice and knowledge "even though he was not at all well?"

D. Larry Page

Wednesday, October 05, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/6

1. This week UK Finance Minister George Osborne tacitly admitted that a British program designed to get banks to lend to small businesses wasn't working satisfactorily, and that further measures would be necessary. What is the name of that program?

ANSWER. Project Merlin


2. What is the pollution level in the world’s 4th most polluted country?

ANSWER: 145 ug/m3


3. Which 3 resources stocks did James Chirnside, the CIO of Asia Pacific Asset Management recommend on CNBC on Tuesday?

ANSWER: BHP, Fortescue and Vale

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks trivia answers for 10/5

1. According to UBS, if Greece were to default, the U.S. were to experience weak growth (but not a recession) and China were to avoid a hard landing, how much would stocks in Asia ex-Japan fall by?
A. 18%


2. How does Phillip Carter describe his "Texas Cash Cow Investments" business?
D. "Instead of doing cattle, we’re doing houses."


3. According to the World Federation of Exchanges, what percentage of the trading that takes place in London involves shares of companies that are based outside of the United Kingdom?
C. 14 percent

Monday, October 03, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks answers for 10/4:

1. An economic advisor at Arbuthnot Banking Group predicted on Friday that the United Kingdom will see further monetary stimulus from the government by what time frame?

ANSWER: End of November 2011


2. Which of the following is not cited as a post-March drag on stocks in CNBC.com’s Investor Winterizing special report.

ANSWER: S&P’s downgrade of U.S. credit rating


3. Which investment bank said September's asian equity selloff was caused largely by long-term investors than by short-term investors or hot money outflows?

ANSWER: RBS

Sunday, October 02, 2011

CNBC Million Dollar Portfolio Challenge - Bonus Bucks Trivia Answers

Bonus bucks trivia answers for 10/3

1. Australians are expected to splurge A$7.88 billion on pet care services and products in the 2011-2012 financial year. How much are they spending on food per year, according to market research firm IBIS?

B. A$ 2.8 billion


2. London Metal Exchange is being courted as a possible acquisition target, according to its CEO, Martin Abbott. Which major financial institution now owns a 9.5 percent stake in the exchange?

A. Goldman Sachs


3. According to CNBC.com’s Best Places to Work on Wall Street, who is the “king” of Wall Street?

A. Jamie Dimon